Sociala medier.. är just sociala

Det här med sociala medier. Tänk att det finns så mycket åsikter om hur vi kommunicerar med varandra!?

Jag tänker att de sociala medierna ger mig möjlighet att kommunicera med mina vänner på flera sätt. Det är inte så att jag väljer t.ex. Facebook istället för ett verkligt möte, snarare väljer jag båda!

Jag har genom min aktivitet i sociala medier träffat människor jag aldrig skulle träffat annars. Möten som berikat mig både privat och i min yrkesroll. Och med träffat menar jag både digitalt och i verkliga livet. För det är ju så det är.. har man fått kontakt vill man också gärna ses på riktigt.

Vi väljer ju hur vi begränsar vårt umgänge i olika medier. Jag håller Facebook för mina “närmaste” vänner, alltså personer jag träffat och faktiskt då och då umgås mer eller mindre med. Instagram har jag helt öppet för vem som helst att delta i. Linkedin är för mina yrkeskontakter. Twittrar gör jag privat, men också till viss del i min yrkesroll. Jag bloggar ju här.

Det är på dessa plattformar jag håller mig.. är ännu inte modernare än så. 😉

Jag gillar det, jag tycker det är praktiskt, det berikar mitt liv. Och det är jag inte ensam om…

Inlägg 60/100 i utmaningen #blogg100

2 svar på ”Sociala medier.. är just sociala”

Blir lika glad varje gång som någon skriver om hur positivt de upplever sociala medier. Så många rubriker handlar om hur eländigt de får oss att må, och hur de underminerar typ allt det goda i oss och i samhället. Har träffat några av mina absolut närmsta soulmates via sociala medier och helt nya intresseområden har öppnat sig, inte minst via #blogg100 faktiskt. Försökte hålla samma uppdelning mellan FB och LinkedIn som du beskriver, men har fått inse att FB numer är en salig blandning av professionella och personliga kontakter. Å andra sidan är jag egen företagare numer, och kan därför kosta på mig en friare roll än tidigare som offentlig tjänsteperson. Följer din blogg med stor behållning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *