Bambi av Mons Kallentoft och Markus Lutteman

Jag tog en liten paus i August-läsandet. 🙂

Jag har idag läst tredje delen i Herculesserien, Bambi, av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Bambi är lika fartfyllt spännande som det tidigare Zack och Leon, lika obehagligt skrämmande, lika våldsam.

Men nu känns huvudpersonens, Zack, närmare. Han har hittat en väg bort från drogerna och kärleken står för dörren. Han blir mjukare. Det är en klar fördel för berättelsen och för serien.

Den här gången handlar det om droger. Droger som riktar sig till unga och som är dödliga. Ett komplicerat nät av händelser som har sin grund både i dåtid och nutid och i många olika sammanhang nystas sakta men säkert upp. Det handlar om vänskap, svek och ond bråd död.

Vi får följa de olika utredarnas nystande och berättarrösten varierar med dem, ett tilltalande grepp. Det känns intressant att “höra” de olika människornas syn på de svårigheter de står inför.

Parallellt med brottshistorien nystar Zack i sitt eget liv. Hur ska han kunna behålla sina vänner när deras liv utvecklas åt olika håll? Lyckan som stod för dörren rycktes våldsamt bort. Handlar det om något i hans förflutna? Hur är det med hans föräldrar?

Det här är spännande, lättläst och snyggt.

Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller kanske på Adlibris eller Bokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *