Kategorier
Uncategorized

Bokrea 2016

Jaha. Jag skulle INTE köpa något. Bara titta. Men så blir det ju aldrig, de ligger där och lockar på mig. Tur att har redan har läst så många av de som finns på rean, annars hade det blivit tungt att bära! 🙂

Några barnböcker blev det förstås, till lilla goa barnbarnet.

Två klassiker i pekboksformat, Hej sa Petronella och Det var så roligt av Lennart Helsing.

Bondens djur med knappar att trycka på. Alltid roligt!

Och så en riktig goding En liten skär och alla bråkiga brokiga av Stina Wirsén. “En efterlängtad antologi full av bångstyriga berättelser om färger, former, humör, motsatser, läskigheter och kanske en och annan karamell.” Jag kanske får spara lite på den men det är den värd. Läser själv så länge.

Och så till mig själv…

Den färglöse herr Tazaki av Haruki Murakami.
Jag har inte läst något av Murakami, så det är väl dags. 🙂
“Tillsammans med fyra vänner, två pojkar och två flickor, ingår Tsukuru Tazaki i en grupp som bestämt sig för att vara nära vänner livet ut. Men när han kommer hem från universitetet en dag blir han varse att han inte längre är välkommen i gruppen. Något har förändrats i grunden men ingen vill eller kan berätta vad som har hänt. Uteslutningen blir ett trauma som följer honom genom livet. När han flera år senare möter Sara och förälskar sig i henne berättar han om sveket och hur det alltid plågat honom. Hon uppmanar honom att söka upp vännerna från skoltiden för att ta reda på vad som faktiskt hände den gången.”

Löwensköldska ringen och Charlotte Löwensköld av Selma Lageröf
Den här har jag funderat på länge. Jag har liksom missat den. För många år sedan var jag på jobb i Prag och satt bredvid en kvinna på en middag. Vi kom att prata om böcker (så klart!) och hon var lyrisk över just Löwensköldska ringen och jag fick skämmas som inte läst den. Men nu så…

Plötsligt knackar det på dörren av Etgar Keret
Det här blir roligt! 🙂 “The New York Times har utnämnt Etgar Keret till One of the most original writers of his generation. I den här lekfulla, underfundiga och galet roliga novellsamlingen visar han varför. Här skildrar Keret det vardagslivets absurditeter som ingen annan.”

New York Trilogin av Paul Auster
Nej. Jag har inte läst den. Det verkar som en borde. “Tre berättelser, tre historier som blandar deckargenrens rekvisita med den moderna romanens identitetsproblematik. Tillsammans utgör de Paul Austers klassiker New York-trilogin, en redan mytomspunnen milstolpe i den amerikanska samtidslitteraturen.”

Det finns hur mycket som helst att fynda på rean… passa på. Kanske helst i din lokala bokhandel. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *