Boktjuven – tävling

Nu blir boken film! Boktjuven av Markus Zusak. Premiär en 28 februari.

Hur är det denna gång, är filmen bättre än boken eller tvärt om? Passa på att förbereda dig genom att läsa boken.

Jag lottar ut en pocketutgåva!
Kommentera detta inlägg och dela på Facebook, twitter eller i egen blogg så har du chansen att vinna!

I boken är det Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av. Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli!

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker. Och böcker är den röda tråden i denna prisbelönta roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta.

Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen, och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *