Himlajorden

Den här helgen tog vi ledigt. Ledigt från borden och måsten, och drog till skogs. 🙂

Två dagar vandring i härliga Tyresta nationalpark med övernattning på vandrarhemmet Lilla Tyresö vid Tyresö slott. Vilken lisa för själen!!

Tyresta är fantastiskt för vandring och naturupplevelser om man vill ha lite ordnade förhållande. Bra uppmärkta leder, fina vindskydd och spänger, men ändå vildmark. Allt i ett. Att dessutom gå lite i det stora brandområdet hör till. Att se skillnaderna och känna hur naturen återhämtar sig, häftigt! Dett finns dessutom gott om små och större sjöar att vila vid. Njutning av högsta klass. Skog OCH vatten, snudd på perfekt.

Dag ett gick utgick vi från Tyresta by och gick Bylsjösslingan och Hällmarksslingan. Dag två kom vi från andra hållet och gick Storskogsslingan och Fornborgsslingan. Två dagar och nästan tre mil i benen. Ljuvligt trött och fulltankad med frisk luft och solsken!

Vi övernattade på Lilla Tyresö vandrarhem, precis vid Tyresö slott. Vilken pärla! Mycket fint ställe i underbara omgivningar. Hit kommer vi definitivt tillbaka! Efter middagen blev det en promenad kring slottet och ut på den fina lilla ön Notholmen, och sedan en efterlängtadbastu!

Vi hade beställt en frukostkorg till morgonen efter och jösses, vilken lyxfrukost. Vi njöt länge och väl, utomhus!

Ja, en paus… ett mellanrum. Det borde var och en ta sig oftare skulle jag tro.

 
Inlägg 41/100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *