Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty

Ännu en sommarbok…

Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever…

Det här är spännande! Liane Moriarty har i boken Öppnas i händelse av min död lyckats kombinera spänning och relationer på ett strålande sätt. ( Fattas väl bara med det efternamnet! 😉 )
Vi får följa tre kvinnor, Cecilia, Tess och Rachel, vars liv och öden sakta men säkert flätas samman. De binds för alltid ihop av händelser som kan förefalla små men får väldiga konsekvenser.

Cecilia vars man har skrivit det där brevet, Tess vars man och bästa vän visar dig ha en relation, Rachel vars dotter blivit mördad för många år sedan och ingen har dömts för brottet.

Det handlar som sagt om händelser och konsekvenser, ageranden och ansvar, och svårigheten när man tvingas välja.
Berättelsen utspelar sig under några få dagar med tillbakablickar till händelser i historien. Ett bra grepp, det känns rappt och fångande. Men kanske lite, lite ytligt. Det handlar om stora, stora känslor som sorg och svek.
Det händer mycket. Hela tiden. Många personer har relationer, medvetet eller omedvetet, med varandra. Händelser leder till nya händelser och oväntade konsekvenser. Det blir nästan lite overkligt mycket, men så tänker jag: Nej. Det är inte overkligt, det kan faktiskt vara precis så här.
Jag tycker om den, och i kväll pratar vi om denna i min bokcirkel, det ska bli intressant!
Bokcirkeln tyckte ungefär så här: Spännande och lättsmält.
Låna den på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller hos t.ex. Adlibris eller Bokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *