Simmaren av Joakim Zander

Spänning med djup. Simmaren av Joakim Zander är en spänningsroman, alla ingredienser finns. Action, överraskningar, avlyssning, vapenskrammel… Men där finns också skam och skuld. Vikten av det förflutna och förmågan att hantera framtiden. Gillar!

Jag läste Zanders andra bok, Orten, först. Det gör inget. Här känner jag igen några av personerna som flyttar vidare i nästa berättelse.

Berättelsen spänner över en längre tid. Visar på att det förflutna lever med oss.

En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk spion sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med …

Vi får följa den svenska juristen Klara Walldéen som av misstag kommer över information som gör att hon jagas genom Europa. Med i berättelsen är också lobbyisten George Lööw, som plötsligt inser att han är djupt insyltad i skumma affärer. Hur tar de sig levande ur detta?

Trådarna vävs samman en stormig julaftonsnatt i den östgötska skärgården där det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan.

Jag tycker om den här. Det är en modern berättelse som känns aktuell och intressant. Det känns äkta och är smart och snyggt skrivet. Och det är spännande, riktigt spännande!

Det här är Joakim Zanders debutroman, Orten är den andra i serien om Klara Walldén, när den tredje kommer får vi se…

Läs den! Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller hos Bokus eller Adlibris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *