Vara Frank av Peo Bengtsson

Det här är på riktigt. Verkligheten. Som alltid i Peo Bengtssons böcker.

Vara Frank handlar om .. Frank. Och att vara Frank är inte alltid lätt. Han befinner sig mitt i livet och jobbar som kock på Berns i Stockholm. Frank är gift med Vibeke och tillsammans har de dottern Hanna. Frank och Vibeke har det bra tillsammans och det finns inte my… cket att klaga på. Så ser kärleken ut: de har bestämt sig för varandra. Men verkligheten knackar på som vanligt. Ska de flytta till Köpenhamn? Blir inte Hanna stor väldigt fort? Är Mårten en viktig person i hans liv? Ska föräldrarna skiljas nu, och hur har de egentligen levt sina liv?

Jag ska inte avslöja för mycket om handlingen men i all sin vardaglighet är det spännande. “En gift man (Frank), förälskar sig i sin närmaste vän (Mårten). Trubbel uppstår.” som författaren själv beskriver det hela. Alla små detaljer i livet som vi inte vet om de är de viktiga eller som bara flimrar förbi. De små sakerna som styr oss åt ena eller andra hållet, hur ska man veta?

Och slutet… det såg jag inte komma! 😉

Peo Bengtsson lyckas precis som vanligt hitta det nära och enkla i det storslagna som är livet. Språket flyter snyggt och fångar mig. Formuleringarna är briljanta i sin vardaglighet! Jag vill läsa vidare och känna att ja, vi gör så gott vi kan. Vi är inte perfekta, någon av oss. Vi väljer rätt och vi väljer fel.

“Kärlek handlar om att bestämma sig! sa busschauffören när han öppnade dörrarna och släppte ut mig på gatan. Men om man bestämmer sig för fel, då?”

Jag har tidigare läst hans Kärleken passerade här en gång och Så länge du är min syster. Och när jag tittar tillbaka på vad jag skrivit om dem ser jag att just “verklighet” är ledordet. 🙂

Tack Massolit förlag för att jag snabbt fick möjlighet att läsa! Tack Peo för att du skriver så himla bra om allt det där vi kallar livet.

Låna på biblan, eller köp hos din lokala bokhandlare, eller till exempel på Adlibris.

Inlägg 29/100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *