Bloggtips – Breakfast Book Club

Jag tänkte försöka tipsa om lite andra bloggar jag tycker om, som skriver om böcker. Bara en kort introduktion, så att du blir nyfiken!

Att dela upplevelsen av en bok är något extra. Att läsa en annan människas tankar kring en historia, att samlas och diskutera i verkliga livet eller på internet, det är verkligen härligt. Det ger en dimension till. Får mig att tänka till, se berättelsen från ett annat håll. Att tycka olika är berikande, man kan jämföra, reflektera och diskutera. Vi läser ju med våra egna erfarenheter i bagaget och tar emot den nya berättelsen med det perspektivet. Det innebär inte att man enas efter en diskussion, långt ifrån, och det är ju inte heller meningen. Ordet är fritt! 🙂

Först ut bland favoritbloggar blir Breakfast Book Club. Som namnet antyder både en blogg och en bokcirkel. Bästa sorten! På bloggen skriver just nu Ann-Sofie och Maggan, två inbitna läsare som delar med sig av sina bästa tips och upplevelser.

Bokcirkeln träffas en gång per månad och är en öppen cirkel, vem som helst kan delta och man anmäler sig på facebooksidan. Det är fantastiskt trevliga och inspirerande samtal över en frukostmacka (eller biskvi!) på Vetekatten i Stockholm. Kommande träff är den 31 mars och då talar vi om årets Stockholm-läser-bok Det hemliga namnet av Inger Edelfeldt.

Ibland svävar Breakfast Book Club ut i världen och cirklar. På tur står Amsterdam i april, tidigare resor har haft till exempel Berlin och Helsingfors som mål.


Inlägg 5/100 i utmaningen #blogg100 #blogg100bok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *