Bokcirkeldags

Igår träffades “min” bokcirkel. Vi är ett gäng
Gd-sekreterare, nuvarande eller tidigare, som ses en gång i månaden och pratar bok. Vi ses på våra arbetsplatser i huvudsak (vid enstaka tillfällen hemma hos någon av oss som på bilden), och cirkeln är/blir en blandning av bokprat och jobbprat. Riktigt bra blandning som fungerar bra för oss.

Vi hade i början en ambition att försöka välja böcker som riktade in sig på vår yrkesroll eller på statsförvaltningen där vi verkar, men det har visat sig lite svårt att hålla fullt ut. Nu väljer vi det som passar för stunden. Men vi startade 2011 med det årets Stockholm läser-bok Norrtullsligan av Elin Wägner. Mitt i prick för vår grupp och väldigt bra!

Igår pratade vi om Jag är Zlatan av Zlatan och David Lagercrantz. Vi hade läst lite olika långt i den, en del hela några bara ett kapitel. Vårt gemensamma intryck så lång var att det är en intressant bok, den ger en ny/annan bild av Zlatan än vad vi ser i media, men framför allt är det en väldigt välskriven bok. Lagercrantz har verkligen lyckats med att fånga Zlatans röst, och har hittat ett språk som flyter och lockar till läsning. Skickligt!

Vi pratar om den även nästa gång, då alla läst klart. Ska bli intressant att höra slutdiskussionen! Jag var rätt så skeptisk, som varandes helt ointresserad av fotboll, men kommer att läsa klart. 🙂

Detta är inlägg 019 av 100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *