Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen

Sista och åttonde delen i Hammarbyserien, Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen. Ja sista. Tråkigt, men också bra tror jag. En ska sluta på topp. 🙂

Som en sista del är det många trådar som ska knytas ihop och relationer som ska redas ut. Ibland lite väl många, men hon lyckas med det. Allt mitt i ett komplicerat trippelmord med anknytningar till flera mord som skett för länge sedan. Snyggt.

Gruppen poliser är svårt tyngd av tidigare trauman och outredda händelser, men jag tror att även den oinsatte läsaren får grepp om nog av bakgrunden för att kunna följa historien.

Det är en riktig bladvändare, välskriven och spännande som tusan innan allt är utrett och många svängningar i utredningen. Vem är egentligen mördaren!?

Det blir också obehagligt på grund av att författaren säger sig inspireras av faktiska mordfall. Och här känner en igen inspirationen och det ligger det väl nära i tid, vilket ger en lite obehaglig verklighetskänsla. Och det är kanske fly verkligheten vi vill…

Läs den! Läs gärna alla åtta om du har lust och tid. Nu längtar jag efter nya idéer från författaren och att det inte dröjer allt för länge innan hon återkommer. Tack Norstedts för att ni gav mig läsupplevelsen!

Förlagets text:
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.
Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.
Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.
Falleri fallera falleralla är en rafflande berättelse om trasiga människor och plötsligt uppblossande svärta. Om dem som tar emot och om dem som bara vill ha sina önskningar uppfyllda. Till varje pris. Carin Gerhardsen är tillbaka med den åttonde och avslutande delen i den framgångsrika serien om Hammarbypolisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *