Flickvännen av Karolina Ramqvist


Karin är förlovad med John. John är gangster och ständigt frånvarande. Karin är en väntare och ständigt på plats.

Flickvännen av Karolina Ramqvist är en intressant bok på många sätt. Den beskriver livet i mellanrummet, livet som inte blir något liv på riktigt. Karin tillbringar mycket av sin tid med att tänka, tänka på John, på sitt tidigare liv, på hur medvetet hon valt sitt nuvarande. Men har hon verkligen det?

Stilen och tonen är lågmäld, en ilska ligger och lurar under ytan. Men den släpps inte ut. Känslor får inte visas, allt ska hållas hemligt, det gäller att hålla fasaden uppe. De är inte speciellt sympatiska, flickvännerna. Men det finns en sorglighet över deras liv som gör mig ledsen. Vilka val har de?

Jag läste fortsättningen på den här boken, Den vita staden, först. Kanske helt fel, men jag tycker inte att det gör något. Det är inte en helt kronologisk historia utan handlar mer om relationer och känslor… och hur livet kan bli. Val eller inte.

Jag tycker mycket om båda böckerna, läs dem!

Karin relaterar mycket av sina tankar till en av flickväns-karaktärerna i filmen Maffiabröder. Så, det blir den ikväll! 🙂

Baksidestext:
Innan han gick den morgonen tog John på sig nya träningskläder och nya joggingskor. Karin fick en mobiltelefon med kontantkort. Kläder och samtal som inte går att spåra. Han sa vi ses snart, men inte när.
Alla före honom hade sagt att de skulle ta hand om henne men han köpte ett fucking jävla hus. Nu går hon återigen omkring där och väntar på honom, lämnad ensam med utegångsförbud när han är ute på ett av sina jobb.
Varför har hon fastnat för en man som försörjer sig på våld och brott? Hon tänker på vad som drivit henne, på priset hon måste betala och om det verkligen är rätt val, samtidigt som väninnorna vill festa och skvallra och små glimtar från den vanliga världen påminner henne om hur det skulle kunna ha varit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *