Kategorier
Lästa

Kalla, vita vinternätter

När det närmar sig jul är det trevligt med lite jul-feelgood. Det verkar vara en genre som blir mer och mer populär, därmed finns det mycket att välja på. Kalla, vita vinternätter av Chrisoffer Host är jul-spänning-feelgood, och jag gillar det.

Boken ingår i serien om Cilla Storm, kriminalreporter, och jag kan rekommendera även de andra böckerna i serien.

Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar …

Jag gillar författarens sätt att skapa spänning men också den trevliga feelgood-atmosfären som ska till i en berättelse som denna. Lite feelbad behövs för att ge perspektiv så att säga, det är inte bara lycka och mys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *