MemoRandom

MemoRandom av Anders de la Motte, Forum bokförlag.

Perfekt titel, mitt i prick. Älskar ordleken!

Lyssnade på Anders på Books & Dreams förra veckan. Spännande att höra om hans författarskap, hans resa och all framgång som bara rullar över honom just nu. Här kan du se samtalet. Passade förstås på att köpa boken och få den signerad.

Det här är en klassisk spänningsroman. En polis/kriminella-roman. Men ändå lite mer. En spännande intrig med många trådar som sakta men säkert vävs ihop. Inget blir riktigt självklart och förutsägbart bara spännande. Vi får träffa huvudpersonen David Sarac, en polis och informatörshanterare, som i inledningen av boken kör rakt in i ett betongfundament i högsta fart. Han överlever men tappar minnet och måste slita för att hitta tillbaka .. och kämpa mot och med alla runt omkring sig som vill hjälpa till med sanningar. Vem är han, vad har han gjort, varför känner han sådan fruktansvärd skuld?

Språket är lättflytande och fångande med en hel del twist. Intelligent och snyggt. Gillar att en av karaktärerna mäter sin smärta i 1-10 skalan! (Kan bero på att jag varit där själv för inte så länge sedan, igenkänning är inte att underskatta! 🙂 )

Allt utspelas i en mycket manlig värld, polisen, kriminella gäng, politiken.. kvinnorna är få. Men delarna som beskriver torpedens relation med sin lilla brorsdotter och med sin dementa mamma är som en ljusglimt i mörkret. Gillar också karaktären Natalie skarpt. En tjej med skinn på näsan, en överlevare. Som på lite krokiga vägar försöker hitta tillbaka till den rätta. Hoppas på att få möta mer av henne i kommande böcker.

Det enda jag har att invända emot egentligen är slutet. Jag förstår varför det är som det är. Väldigt filmiskt och kommer att passa finfint i en tv-serie.. men.. jag hoppar över skjutandet och explosionerna, blodet och kroppsdelarna. Det behövs inte för att förstå upplösningen. En upplösning som är riktigt smart!

Det här är den första boken i en serie, jag ser fram emot att läsa nästa!

Och, ja, just det! Omslaget. Riktigt läckert gjort! Täcker bara halva boken och är matt i känslan. Snyggt som tusan.

Anders, jag och Marika King på Books & Dreams

Detta är inlägg 022 av 100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *