Nu vet vi!

Ja, nu vet vi. Stor presentation av de nominerade till Augustpriset med direktsändning från Kulturhuset.

Och vi har redan stött och blött en del i sociala medier. Varför nominerades inte den eller den? Åh, vad roligt, DEN som är så bra! Men den där är ju bättre än den där. Om stötandet och blötandet lär fortsätta en månad, fram till den stora prisutdelningen. Då Årets skönlitterära svenska bok väljs ut.

De nominerade till Augustpriset i klassen Årets svenska skönlitterära bok

Inget vidare gissat för min del… hade bara Aftonland i min lista. Så kan det vara, det finns ju så mycket bra böcker! Och jag är glad över att få göra nya bekantskaper. Det är som i bokcirkeln, när andra väljer ger det mig möjlighet till att hitta nytt och spännande som jag inte skulle valt själv.

Men jag kan ju säga som jag nog sagt de senaste åren, pratar vi Albert eller August? 😉 Albert Bonniers förlag toppar förlagslistan överlägset i år igen. Är de så att de är överlägset bäst, skickar in flest till nominering, eller väljer vi smalt? Vem vet…

När det gäller Fackboksklassen är jag lite extra glad över att Niclas Orrenius Skotten i Köpenhamn, Albert Bonnier förlag, blev nominerad, den tror jag mycket på . 

Och i Barn och ungdomsklassen blev jag lite smått förälskad i Djur som ingen sett förutom vi, Ulf Stark & Linda Bondestam, Berghs Förlag. En underbar liten bok om Eskaloppen, Celansetten, Smygeln, Vadfisken och många fler. Det här blir en julklapp till barnbarnet och mig.

Så nu är det bara att läsa och läsa och läsa! 🙂

De nominerade 2016

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *