Psykologen med Martin Falkman

Vi hade bokcirkel i går kväll och pratade om Psykologen av Martin Falkman. Med Martin Falkman! 

Här skriver jag lite om boken.  
På cirkeln berättade Martin om sitt författarskap och skrivande. Hur han tänker, eller kanske mer känner, under skrivprocessen. Hur han börjar och slutar. Spännande att höra! 
Vi pratade om Henry, huvudpersonen i boken, såklart. Hur det är att känna sig sviken och övergiven. Hur livet rämnar när osäkerheten blir större. Hur det är livsviktigt att få finna sig i ett sammanhang och få bekräftelse. Och hur sökandet av det kan ta sig mörka vägar. Att Martin beskriver psykisk ohälsa på ett mycket ömsint och klarsynt sätt var vi alla överens om. 
Johanna är en viktig person i berättelsen, hon är psykologen, men är hon verkligen en huvudperson i boken? Vi tyckte att hon känns lite diffus och hade svårt att se hennes roll. Martin berättade att allt började med en novell om Johanna, och då föll några bitar på plats!
Vi pratade om att vi gillar böcker som inte är tegelstenar, 250 sidor kan vara helt perfekt. 😉 Vi gillar också korta kapitel. Vi funderade lite kring bokens titel och omslag. Hur väljer man och vad är det som går hem? 
Att bestämma genre för en bok är intressant. Den här boken presenteras ju som en spänningsroman, är den det? Och vad innebär en genrebestämning för läsandet och läsaren. Kan det locka/stöta bort?
Martin berättade också lite om hur det är att ge ut böcker på egen hand, som han gjort med sina två tidigare, jämfört med att ha hjälp av ett förlag, som han har med denna. Han gav oss också en intressant inblick i förlagsvärlden. 
Sammanfattande ord: Läs boken! Att prata med författaren om hens bok är ett stort mervärde! Bokcirkla mer! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *