Tweet seat @dramaten

Live-twittra från en teaterpremiär? Kan det verkligen vara något?

Dramaten testar nytt och öppnar upp för närmare kontakt med sina besökare. Vi är några twittrare som kommer att live-twittra från urpremiären på Johanna på Dramatens stora scen nu på torsdag. Du som inte är där kan följa vårt tyckande löpande under kvällen på Twitter genom hashtag #dramaten.

JA, vi kommer att sitta lite avskilt för att inte störa den övriga publiken. 🙂 Att ha telefonen på och dessutom använda den är känsliga saker i en teatersalong.

Detta är inte alls något nytt på världens teatrar, men kanske första gången det testas i Sverige?

Johanna är en nyskriven pjäs av den rosade dramatikern Mirja Unge. En storslagen historia i febrigt tempo om en passionerad människas uppgång och fall. En rasande uppgörelse med den pågående miljökatastrofen och en saga om en nutida Jeanne d’Arc som till varje pris vill förändra vårt sätt att leva. Johanna växer upp på landet, meckar med mopeder och längtar efter en större mening. Snart upptäcker hon en märklig förmåga. Hon kan känna skogens hjärta slå och hör att den ropar på hjälp. En stulen motorsåg och mycket envishet senare befinner sig Johanna i maktens korridorer. Som nybliven politiker möter hon granskningar, hot och hat. Men Johanna vägrar kompromissa. Är det hon eller resten av världen som är galen?

Det ska bli roligt att samarbeta med Dramaten om detta och testa något nytt! Kanske hinner jag inte skriva allt jag vill förmedla, kanske tar det fokus från upplevelsen, eller kanske ger det en större upplevelse? Vi får se! Följ mig gärna på Twitter! @kattishj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *