Bloggtips – (inte så) Anonyma Biblioholister

Tips om lite andra bloggar jag tycker om, som skriver om böcker. Bara en kort introduktion, så att du blir nyfiken!

Dagens tips – (inte så) Anonyma Biblioholister

Det här gillar jag mycket. Det varierar, det är långt och kort, invecklat och enkelt, argt och glatt.

Det här är Siv (bland annat):

“Siv, legitimerad boktok som efter ett par år med stort hus och eget bibliotek i en liten förort i Sverige nu har tagit med mig ett litet urval böcker och flyttat till en skolådestor/liten lägenhet i Prenzlauer Berg i Berlin. Jag flyttade i april 2014. Bloggen handlar nog lika mycket om det där med att försöka bygga ett nytt liv i ett nytt land som om böckerna jag läser. Många är fortfarande nyfikna på Berlin även om det inte är lika coolt som förr (beroende på vem du frågar – ;)), så jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag inte längre skriver en renodlad bokblogg.

Bokintresset är enormt och spretigt, jag brukar närmast kalla mig ”genremässig periodare”, men det blir mycket fantastik och ganska många böcker om tåg och allt som hör därtill (från tunnelbanekonst till infrastruktur via arkitekter från förr).

Till vardags är jag tekniknörd, jag arbetar med projektledning och verksamhetsutveckling på Ett Stort Teknikföretag vars slutprodukt är Stora Dyra Fordon Som Går På Räls. Arbetstiderna inverkar förvisso menligt på mitt bokläsande, men jag älskar jobbet. Också.

Läser då och då diskussioner om oss bokbloggare här och var och känner mig därför nödd och tvungen att förtydliga att jag SKRIVER om böcker. Jag anser mig däremot inte RECENSERA böcker. Därför kan det förekomma – för mer seriösa personer störande – kommentarer om mitt privatliv kopplat till det jag läser.”

In och läs!!

Inlägg 46/100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *