Rost och Tortilla Flats

Ikväll har jag varit på Rost för första gången.

Ett helt magiskt, udda, fantastiskt ställe på söder i Stockholm. Som de själva säger: Rost Stockholm är en liten bykrog på Söder i Stockholm där du kan slinka in och äta en enkel måltid i en annorlunda miljö.” 

Verkligen en åh-hit-vill-jag-komma-tillbaka-upplevelse. Kvarterskrogsstämning med alla åldrar representerade. Folk kom och gick. Åt god mat, spelade spel, pratade motorer och lyssnade på musik. Jo, motorer. Detta är nämligen också ett mekotek! En lekplats för nördar som vill meka motorcykel. En måste ju älska’t!

Jag hängde här med några vänner för att lyssna på musik. Jag har som tur är vänner, som introducerar mig i nya världar. Kvällens band var Tortilla Flats, också premiär för mig, och det var blues vi fick höra. Härligt gung!!

Så här beskriver de sig själva: Låtarna är uteslutande svexikansk-amerikanska. Country/Blues & Tex/Mex om man ska tala ren svenska. Fredagskvällar med Tacos har äntligen fått ett ansikte. Tortilla Flats ÄR ett ekologiskt köttigt alternativ till den syntetiska snabbmatsmusik som i dessa dagar övergöder vår värld. 🙂

Stockholms musikscen är verkligen stor, varierad och välkomnande. Leta upp din lokala krog, ditt lokala band. Eller pröva någon annans! Så värt!

Inlägg 47/100 i utmaningen #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *