Vi faller av Anna Platt


Dags för bokcirkeldiskussioner med författaren! Idag ses Breakfast Book Club på Forum förlag och vi har läst Vi faller av Anna Platt.

Det här är en rolig, sorgsen, hoppfull och djupt mänsklig roman i Short Cuts-anda. Skratt och tårar om vart annat.

I juni 1992 störtar ett Jas-plan under en testflygning vid Saab:s flygfält i Linköping. Händelsen bildar ram till berättelsen. Vi får träffa JAS-piloten Kåre som älskar sitt jobb, men som är vilsen i livet. Vi får träffa Marie Louise, Monica, Elis och Ida. Vi får titta in i deras liv under en kort tid och deras liv hänger ihop, men ändå inte.

Ensamhet, längtan och saknad är den röda tråden, verklig eller upplevd. Vad hade hänt om de valt annorlunda? Berättelsen är mänskligt nära och ömsint, det är lätt att fångas av karaktärerna, leva sig in i känslan. Det är skarpt skrivet, inte ett ord för mycket, men många, många känslor förmedlade. 

Jag fastnar en stund i beskrivningen av Idas vånda att välja omslagspapper till skolböckerna. Nostalgi! Marie-Louise som försöker hitta lugnet i skogen, men allt hon ser är trasiga löv. Dessutom, hon kan inte ens gå vilse ordentligt! Så stort i det lilla.

Vi faller är en berättelse om att känna att man sitter fast i en svart låda, och leta efter vägen ut. Den handlar om kärlek och förlust. Och om att resa sig när det känns omöjligt.

Låna på biblan eller köp hos din lokala bokhandlare, eller hos Adlibris eller Bokus

Breakfast Book Club på Forum förlag denna morgon på kvinnodagen. 🙂

Inlägg 8 av 100 i utmaningen #blogg100  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *